Voiko ravihevosen ostaa yrityslainalla?

Kunnollisen ravihevosen hankinta on merkittävä rahallinen investointi, jonka monet rahoittavat lainarahalla. Tässä artikkelissa aiomme käsitellä sitä, onko ravihevosen osto mahdollista yrityslainalla vai pitääkö hevosen hankintaa varten hakea kuluttajille suunnattua lainaa.

Yrityslaina: Kenelle se kuuluu?

Yrityslaina kuuluu nimensä mukaisesti yrityksille. Yrityslainaa voivat hakea sellaiset henkilöt, joilla on nimenkirjoitusoikeus joko yksin tai yhdessä toisen vastuuhenkilön kanssa siinä yrityksessä, jonka nimissä lainaa haetaan. Yrityslainaa voidaan siis myöntää toiminimelle, kommandiittiyhtiölle, osakeyhtiölle ja avoimelle yhtiölle. Lainahakemuksen täyttämistä varten yritykseltä vaaditaan y-tunnus ja tiedot yrityksen liikevaihdosta. Lisäksi yritysten vastuuhenkilöiden tulee asua pysyvästi Suomessa ja yrityksellä sekä lainantakaajalla tulee olla puhtaat luottotiedot.

Ravihevosen ostaminen yrityslainalla

Yksinkertaistettuna yksityishenkilö ei voi hakea yrityslainaa ravihevosen ostamista varten, mutta yritys puolestaan voi. Jos ravihevosen on tarkoitus tulla yrityksen käyttöön, oli kyseessä sitten toiminimellä toimiva hevostalli tai vaikkapa kymmeniä ravihevosia omistava suurempi yhtiö, yrityslainan hakeminen ravihevosen hankintaa varten on mahdollista aina silloin, kun ravihevonen tulee yritystoiminnan käyttöön.

Ravihevosen ostaminen lainarahalla: muista kilpailuttaa lainat

Yrityslainan hakeminen ravihevosen ostoa varten onnistuu helposti verkossa. Yrityslainan hakeminen ei siis välttämättä edellytä pankin konttorissa vierailua tai pitkiä ja uuvuttavia lainaneuvotteluita. Yrityslainojen korkotasossa voi kuitenkin eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä olla suuriakin eroja. Jo muutaman prosentin heitto korkotasossa voi merkitä suuremmassa lainassa jopa tuhansien eurojen edestä lainakuluja, jonka vuoksi yrityslainojen korkotasoja on tärkeää verrata toisiinsa.

Yrityslainojen vertailu on nykypäivänä todella helppoa. Lainojen vertailussa kannattaa aina käyttää lainojen vertailupalvelua, jonka avulla kaikkein kilpailukykyisimmällä korolla varustettu yrityslaina voi löytyä jo muutamalla hiiren klikkauksella. Lainojen vertailu perustuu todellisen vuosikoron vertaamiseen, jossa useamman eri luotonmyöntäjän lainatarjoukset kilpailutetaan keskenään. Samalla lainahakemuksella on mahdollista saada siis useita eri lainatarjouksia, joiden korkotaso voi poiketa toisistaan suuresti.

Maksaako lainojen kilpailuttaminen?

Jos suunnitelmissa on ravihevosen ostaminen yritystoimintaa varten, lainojen kilpailutusta ei missään nimessä kannata jättää välistä. Koska yrityslainojen kilpailutus on verkossa täysin ilmaista, lainojen kilpailuttamisesta on tullut erittäin tärkeä osa lainan hakuprosessia.

Yrityslainojen kilpailutuksen maksuttomuus perustuu yhteistyöhön eri luotonmyöntäjien ja lainojen vertailupalvelun välillä. Lainojen vertailupalvelu saa kompensaatiota jokaisesta kotisivujensa kautta syntyneestä uudesta lainasopimuksesta, joten vertailupalvelun asiakkaiden ei tarvitse maksaa palvelun käyttämisestä mitään.

Lainahakemuksen jättäminen ei myöskään ole sitovaa, eli lainan korkotaso on mahdollista selvittää ilman, että lainatarjousta on pakko hyväksyä. Yrityslainat ravihevosen ostoa varten on siis mahdollista kilpailuttaa jo hyvissä ajoin ennen oikean ravihevosen löytymistä. Lisäksi, jos ostosopimus varsasta on jo tehty, lainahakemuksen voi jättää vetämään ennen varsan syntymää, jolloin lainarahat on mahdollista maksaa yrityksen tilille hyvissä ajoin. Suurin osa lainatarjouksista on lisäksi voimassa useamman päivän ajan, joten lainaehtoihin on aikaa tutustua kaikessa rauhassa.