Raviurheilu on yksi suosituimmista urheilulajeista Suomessa

Oletko sinä koskaan käynyt raveissa? Tiedätkö, minkälaisia ravitapahtumia Suomessa vuosittain järjestetään? Kuninkuusravit ovat ehkä se suosituin ravitapahtuma vuosittain, mutta Suomesta löytyy monta muuta suosittua alan kilpailua. Harrastajille tuttuja ovat Finlandia-ajo, Kymi-Grand Prix, Suur-Hollola ajo ja suomenhevosten Derby keräävät vuosittain todella runsaasti osallistujia ja katsojia. Tutkitaanpa seuraavaksi asiaa hieman tarkemmin. Pysy siis ratsailla, nyt mennään!

Raveista rapujuhliin herkuttelemaan ja ystäviä tapaamaan

Raveihin lähdetään yleisesti joko perheen tai ystävien kesken isommalla porukalla. Raveissa viihdytään ja tavataan tuttuja sekä tietenkin jännitetään suosikkihevosten puolesta. Päivän aikana keho suorastaan huutaa syötävää ja juotavaa, joten grillimakkaraa, kahvia ja virvokkeita kuluu tasaisen tahtiin!

Kotiin tullessa pidetäänkin sitten kunnon rapujuhlat, varsinkin kesäisin. Rapujuhliin kuuluvat hyvän ruoan ja laadukkaan juoman lisäksi ne tärkeimmät: tunnelman luojat, eli koristeet! Mitä olisivatkaan hienot rapujuhlat ilman kauniita serviettejä, iloisia serpentiinejä tai juhlapöydän kattamiseen sopivia lautasia, kristallilaseja, kukkia, pelejä, leikkejä ja baaritarvikkeita? Mukavat Rapujuhlat vaikka lauantai-iltana jäävät varmasti vieraiden mieleen ja mikä parasta – sunnuntaina on taas hienoa suunnata johonkin lähistöllä tai vaikka vähän kauempanakin pidettävään ravitapahtumaan!

Raviurheilun mielenkiintoinen historia kiehtoo monia lajin harrastajia

Hevonen on suomalaisille rakas ja arvostettu eläin. Hevoset ovat historian saatossa palvelleet monia suomalaisia esimerkiksi postinkuljettajina, joulukirkkoon viejinä sekä kylän metsä- että peltotöissä.

Hyviä ravihevosia on Suomessa aina tarvittu, joten tarvittiin myös ajankohtainen ravirata. Ensimmäinen ravirata Suomeen rakennettiin vuonna 1884 Helsingin Oulunkylään. Nykyään raviratoja löytyy myös muun muassa Ylöjärven Teivosta, Porin Uusikoivistolta ja Forssan Pilvenmäeltä.