Raviveikkaus

Raviurheilu on laji, josta ei puutu jännitystä. Monen raviharrastajan mielestä juuri perinteiseltä raviradalta löytyy se aito tunnelma. Ravipelaaminen, kuten kaikki muukin tuntuu siirtyvän enemmän ja enemmän internetin kautta tapahtuvaksi. Ravit ovatkin hyväksi havaittu vedonlyöntikohde netissä. Yleinen mielipide onkin se, että raveja aktiivisesti seuraavan kannattaa siirtyä pelaamaan nettiin, sillä siellä on tarjolla huomattavasti parempia pelikohteita. Kaikki tulokset näet esimerkiksi Iltasanomien sivuilta, joten ne ovat helposti löydettävissä. Suomessa raviurheilu on jääkiekon jälkeen toiseksi seuratuin urheilulaji ja sitä harrastaakin aktiivisesti yli 200 000 henkilöä. Suomi sijoittuu raviurheilumaiden joukossa Euroopan kärkeen. Suomessa on järjestetty vuosittäin noin 500 ravitapahtumaa.

Kuninkuusravit kuuluvat Suomen kesään

Kuninkuusraveja on järjestetty Suomessa jo vuodesta 1924 lähtien, joten se on suhteellisen vanha perinne. Ne ovat kaksipäiväiset kilpailut ja niissä juostaan kolme eripituista matkaa. Kilpailun voittavat hevoset, jotka ovat juosseet parhaan yhteisajan. Kilpailun järjestäjinä toimivat Suomen Hippos 1200px-vienna_-_trotting_racer_at_the_krieau_-_6602ry sekä kilpailuihin luvan saanut jäsenseura. Kuninkuusravien aika on vuosittain heinä-elokuussa ja kilpailupaikka vaihtelee vuodesta toiseen. Nyt on jo tiedossa, että vuoden 2017 Kuninkuusravien tapahtumapaikkana on Vermon ravirata Helsingissä. Vuoden 2018 Kuninkuusravit pidetään Mäntyvaarassa Rovaniemellä. Kuninkuusravi-isännyyttä pitää aina joka kerta hakea erikseen. Kuninkuusravihakemukset ovat käsittelyssä Suomen Hippoksen kokouksessa. Isännyyttä ei myönnetä kaikille hakijoille, sillä raviradalle asetetaan korkeat vaatimukset. Toimihenkilöosaamisen ja kokemuksen pitää vastata tässä suuressa yleisötapahtumassa vaadittavaa tasoa. Osaamisen pitää olla laajaa sekä kattavaa, jotta itse tapahtuman turvallisuus ja laatu pystytään takaamaan. Kuninkuusravit ovat yksi Suomen seuratuimmista yleisötapahtumista. Tässä, niin kuin kaikessa muussakin urheilussa on suuria menestyjiä. Ne ovat hevosia, jotka ovat jääneet historiaan ja kaikkien raviurheilijoiden mieliin. Viidesti ravikuninkuuden voittaneet oriit ovat olleet oman aikansa huippu-urheilijoita.

Raviveikkaus on mukaansa tempaava harrastus

Raviveikkaus on Suomessa hyvin suosittua ja perinteiset pelit ovat mukaansa tempaavaa ajankulua. Hyviä voittojakin voi tehdä, mikäli seuraa raveja ja on perillä kilpahevosista. Ulkomaisilla vedonlyönti sivustoilla voi voittaa enemmän, mutta on kuitenkin hyvä pitää mielessä muutama fakta. Ulkomaiden, kuten Ranskan ja Ruotsin, pelikohteissa on poikkeavia sääntöjä. Näistä on hyvä olla perillä, jotta ei tule mitään odottamattomia yllätyksiä. Ruotsin yhteispooleissa on otettava huomioon, että peleissä on noudatettava Ruotsissa voimassa olevia Toto-pelisääntöjä. Esimerkiksi Troikka-pelissä on huomioitava se, että jakosumma siirtyy jaettavaksi seuraavan lähdön pelissä, mikäli oikeaa Troikka-yhdistelmää ei löydy. Toto89-pelissä Suomen panoskoko on Ruotsin panoskokoa suurempi. Ranskan yhteispooleissa huomioitavaa on muun muassa se, että peleissä noudatetaan Ranskan Toto-pelisääntöjä. Volttilähdöissä ohjastajat valitsevat radan juuri lähtöhetkellä, joten lähtöratoja ei ole määritelty etukäteen. Ranskassa epäpuhtaasta ravista ja laukasta hylätään tosi helposti. Troikkaa on mahdollista pelata vain, jos lähdössä on enintään 9 hevosta. Pelaaminen on helppoa ja turvallista, kunhan ottaa huomioon pelin säännöt ja maiden väliset eroavaisuudet.